Níže na této stránce můžete vidět pracovní verze vybraných podkladů k této skupině oborů, pro zobrazení aktualizovaných verzí souborů použijte tyto odkazy (modely spolupráce, případové studie, šablony pro plánování spolupráce, metodické publikace, příloha k Dohodě o obsahu a rozsahu odborné praxe/odborného výcviku (ECVET)).
Aplikovaný model spolupráce
Aplikovaný model spolupráce škol a zaměstnavatelů je určen pro obor 65-51-H/01 Kuchař - číšník, který byl vybrán jako reprezentativní pro celou skupinu oborů. Obsahuje moduly:
- Praktické vyučování;
- Odborný výcvik;
- Odborník z praxe ve škole;
- Učitel na stáži ve firmě;
- Profilová maturitní zkouška.
Případové studie
Případové studie (PS) popisují zkušenost konkrétní spolupráce školy s firmou a jsou součástí aplikovaných modelů.
Šablony pro plánování spolupráce (dodatek k ŠVP)
Šablony popisují spolupráci školy a firmy při realizaci odborného výcviku/odborné praxe a dalších forem seznámení žáků a učitelů s reálným pracovním prostředím.
Šablony ke stažení zde.
Publikace a další materiály
Metodická publikace Praktické vyučování v maturitních oborech, pro žáky a pro sociální partnery skupiny oborů 65 Gastronomie, hotelnictví a turismus.
Příloha k Dohodě o obsahu a rozsahu odborné praxe/odborného výcviku - jednotka výsledků učení absolvovaná v rámci odborné praxe/odborného výcviku – vzor ke stažení zde.
Workshopy
Dne 14. května 2014 proběhl oborový workshop v Praze a dne 29. září 2014 v Brně. Cílem setkání byla výměna zkušeností s praktickým vyučováním v reálném pracovním prostředí mezi účastníky workshopu. Podkladem byly pracovní verze modelu spolupráce, případové studie a metodické publikace ke skupině oborů 65.